Члени Комітету відвідали КПВВ "Новотроїцьке"

08 квітня 2016, 09:49

 

Сьогодні  в рамках розширеного виїзного засідання Комітету ВРУ з прав людини члени Комітету відвідали Контрольний пункт в’їзду-виїзду  та Гуманітарно-логістичний центр "Новотроїцьке".

 

Народні депутати - Голова Комітету Григорій Немиря, перший Заступник Голови Комітету Валерій Пацкан, члени  Комітету Василь Брензович, Ірина Суслова і Рефат Чубаров та Член Комітету ВРУ з питань соціальної політики та пенсійного забезпечення Наталія Веселова поспілкувалися зі співробітниками ГЛЦ та обговорили зі співробітниками КПВВ процедуру в'їзду-виїзду громадян України через зазначене КПВВ і проблеми, які виникають у цьому процесі.

 

КПВВ "Новотроїцьке", який розташований на автодорозі Маріуполь-Донецьк, розпочав функціонування 9 вересня 2014 року. Відстань від КПВВ до лінії зіткнення 4 км. Щодня через це КПВВ в’їжджають від 3500-4000 осіб та 1500 одиниць транспортних засобів, виїжджають  4000 -4500 осіб та від 1500 до 2000 одиниць транспортних засобів. 

 

Нагадаємо, що 7-8 квітня у місті Краматорськ Донецької області Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин проводить розширене виїзне засідання Комітету з питання моніторингу дотримання прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та громадян України, які проживають в зоні проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях,  та аналізу практики застосування чинного законодавства з питань ВПО.

 

Контрольний пункт в’їзду-виїзду – спеціально виділена територія блокпосту другого рубежу в межах дорожнього коридору з комплексом будівель, спеціальних, інженерних, фортифікаційних споруд і технічних засобів, де здійснюється контроль контрольними органами і службами України та пропуск на неконтрольовану територію та із неї осіб, транспортних засобів, вантажів та іншого майна.