Відбулося засідання Комітету

13 травня 2015, 17:02

 

Сьогодні відбулося засідання Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Верховної Ради VIIІ скликання.

 

Члени Комітету заслухали інформацію Керівника Головного слідчого управління СБУ Василя Вовка щодо справи затриманого блогера Руслана Коцаби.  

 

У цьому зв'язку Омбудсмен Валерія Лутковська повідомила, що 29 квітня Координатор Уповноваженого ВРУ з прав людини відвідав Руслана Коцабу у СІЗО. Руслан Коцаба не висловив скарг на порушення його прав. Валерія Лутковська також повідомила, що з метою здійснення моніторингу дотримання процесуальних прав Руслана Коцаби Координатор бере участь у судових засіданнях проти блогера, які проходять у відкритому режимі

Було вирішено на одному з наступних засідань заслухати інформацію офісу омбудсмена щодо перебігу розгляду цієї справи у суді.

 

Члени Комітету запропонували для включення у порядок денний на наступний тиждень для прийняття у другому читанні  Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про звернення громадян" щодо електронного звернення та електронної петиції, реєстр. № 2299 (друге читання).  На засіданні Комітету було розглянуто 92  поправки.

 

Було заслухано пропозиції органів виконавчої влади до Рекомендацій парламентських слухань на тему: «Роль, значення та вплив громадянського суспільства на формування етнонаціональної політики єдності в Україні» та вирішено врахувати їх при підготовці відповідної постанови Верховної Ради.

 

 

 

У засіданні Комітету взяли участь Заступник голови Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, Радник голови СБУ Маркіян Лубківській та представники громадських організацій.

 

На засіданні Комітету 13 травня були присутні наступні народні депутати-члени Комітету:

 

Голова Комітету Григорій Немиря

Перший заступник голови Комітету Валерій Пацкан

Заступник Голови Комітету Георгій Логвинський

Секретар Комітету Вадим Рабінович

Член Комітету Мустафа Джемілєв