Комітет рекомендував прийняти за основу проект Закону про внесення змін до Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні"

11 лютого 2015, 17:28

 

Сьогодні під час  засідання Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин рекомендував парламенту прийняти за основу Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні" та деяких інших законів України щодо впорядкування виплат жертвам політичних репресій, реєстр. № 1170, внесений народним депутатом України Шухевичем Ю.Р.

 

"Це наш моральний обов'язок. Ми не маємо права заощаджувати на справжніх Героях України. Як ми можемо сьогодні виховувати патріотів, якщо ми не будемо шанувати тих, хто боровся за свободу і волю України",- сказала член Комітету Юлія Тимошенко."Я всім серцем підтримую цей законопроект".

 

"Як молодь сьогодні буде боронити Україну, якщо держава не буде шанувати тих, кому вона завдячує своїм існуванням",- сказав автор законопроекту, Герой України Юрій Шухевич.

 

Законопроект розроблено з метою скасування обмеження прав реабілітованих українських громадян щодо виплати їм часткової грошової компенсації за незаконне увязнення. Крім того, завданням законопроекту є законодавчо встановити уніфіковані підходи при призначенні та виплаті підвищень до пенсій жертвам політичних репресій