Уряд має сприяти міжнародним організаціям у наданні допомоги постраждалим внаслідок агресії Росії, - Григорій Немиря

05 лютого 2015, 09:30

 

Уряд України повинен усіляко сприяти  міжнародним організаціям, які надають допомогу особам, постраждалим внаслідок агресії Росії проти нашої держави.

 

Про це заявив заступник Голови партії «Батьківщина», Голова Комітету Верховної Ради України з прав людини Григорій Немиря.

 

«На сьогодні в Україні вже 930 тисяч внутрішньо переміщених осіб, 70 відсотків з якихце пенсіонери, які потребують не лише пенсій, а й медичної допомоги. Крім того, 100 тисяч громадян перебувають у зоні особливої небезпеки - так званій «сірій буферній  зоні», яка непідконтрольна ані українському уряду, ані бойовикам й обстрілюється з усіх боків»,- сказав він.

 

Як наголосив Григорій Немиря, у цій ситуації «українська влада повинна усіляко сприяти міжнародним організація, які надають допомогу і готові робити це надалі».

 

Адже, за словами голови парламентського комітету з прав людини, поки для цього є низка перешкод: проблема із доступом для надання гуманітарної допомоги, реєстрації і оподаткування цієї допомоги та інші юридичні перепони.

 

Григорій Немиря також поінформував, що сьогодні під егідою Комітету з прав людини відбулася робоча зустріч щодо забезпечення прав внутрішньопереміщених осіб за участі міжнародних інституцій, агентств та інших донорських організацій.

 

За результатами зустрічі було вирішено розробити спільний та скоординований підхід для зняття проблем внутрішньо переміщених осіб і громадян, які залишилися на тимчасово окупованих територіях; розробити законодавчі зміни щодо прав внутрішньо переміщених осіб і надання їм гуманітарної допомоги; забезпечити  ухвалення парламентом цих змін та розробити рекомендацій щодо дій уряду у цьому напрямку.

 

«18 лютого відбудуться відкриті комітетські слухання щодо цих проблем», - повідомив народний депутат.