Зустріч Голови Комітету Верховної Ради України Зарубінського О.О. з делегацією Китайського товариства з питань вивчення прав людини на чолі з Головою товариства паном ЛО Хаоцаєм та Надзвичайним і Повноважним послом Китайської Народної Республіки в Україні Чжаном Сіюнем.

05 червня 2012, 16:21

Зустріч Голови Комітету Верховної Ради України Зарубінського О.О. з делегацією Китайського товариства з питань вивчення

  прав людини на чолі з Головою товариства паном ЛО Хаоцаєм та Надзвичайним і Повноважним послом

Китайської Народної Республіки в Україні Чжаном Сіюнем.

 

1 червня 2012 року Голова Комітету Верховної Ради України Зарубінський О.О. зустрівся з делегацією Китайського товариства з питань вивчення прав людини на чолі з Головою товариства паном ЛО Хаоцаєм та Надзвичайним і Повноважним послом Китайської Народної Республіки в Україні Чжаном Сіюнем.

Під час дружньої бесіди  Голова Комітету ознайомив гостей з предметами відання Комітету та широким спектром законопроектної роботи. Відзначивши при цьому, що головним завданням Комітету є законодавче забезпечення прав людини.  Зауважив, що минулий рік був вкрай насиченим у плані формування законодавства в тому числі і у сфері міграції. В дуже стислий термін Комітету довелось опрацьовувати низку ключових законів. Зокрема, Закон України “Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту в Україні”, нову редакцію Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”, було внесено зміни до законодавчих актів України у сфері міграції.

Відзначив, що в грудні 2011 року відбулося підписання Меморандуму про взаємопорозуміння і співпрацю між Комітетом та Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні.

В вересні минулого року Верховна Рада прийняла Закон “Про протидію торгівлі людьми”, який є комплексним документом, що визначає всі аспекти протидії цьому явищу та розроблений на виконання міжнародних зобов’язань і з урахуванням необхідності активізувати протидію торгівлі  людьми.

На даному етапі серед завдань, що стоять перед Комітетом, зокрема у сфері міграції,  є завершення процедури ухвалення закону про документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство. На черзі питання - вдосконалення закону про громадянство. Комітет зробить усе для забезпечення нової паспортної системи, особливо в тому, що стосується перетину кордону.

Голова Комітету відзначив важливість візиту делегації Китайського товариства, який відіграє важливу роль в обміні досвідом в області прав людини.

ЛО Хаоцай в свою чергу поділився успіхами досягнутими в роботі Китайського товариства. Зауважив, що це найбільша китайська неурядова організація по вивченню прав людини, яка відіграє важливу роль в розвитку справи захисту прав людини в Китаї. Погодився з Головою Комітету щодо важливості подальшої співпраці України та Китаю.  

Зарубінський О.О. відзначив, що  така співпраця сприятиме поглибленню взаєморозуміння між країнами в області прав людини та інших сферах суспільного і політичного життя. Вказав на необхідність таких зустрічей, адже вони дають можливість обмінятися думками з приводу шляхів подальшого співробітництва. З обох сторін є чимало позитивного досвіду, який може становити значний інтерес для кожного з партнерів.