Голова Комітету Валерій Пацкан зустрівся з директором офісу Національного Демократичного Інституту в Україні пані Кетрін Сісел

19 вересня 2013, 15:42

 

18 вересня 2013 року Голова Комітету Валерій Пацкан зустрівся з директором офісу Національного Демократичного Інституту в Україні пані Кетрін Сісел.

В ході зустрічі сторони домовились про проведення спільними зусиллями Комітету та Національного Демократичного Інституту в Україні круглого столу, на якому буде обговорено низку питань щодо дотримання прав і свобод людини в Україні. Зазначений захід орієнтовно буде проведений на початку листопада цього року. На круглий стіл планується запросити керівників міністерств і відомств, лідерів політичних партій, представників дипломатичного корпусу та  громадськості.

Валерій Пацкан зазначив, що «проведення такого заходу є особливо важливим  напередодні саміту Україна — ЄС, який заплановано провести 28 листопада у Вільнюсі, від якого ми очікуємо підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Важливо наголосити, що  захист прав людини є одним із ключових критеріїв на шляху досягнення цієї мети, а також подальшої інтеграції нашої держави до європейської спільноти».