Протокол засідання Комітету від 26.04.2012 р.

04 травня 2012, 14:29

ПРОТОКОЛ № 71

засідання Комітету Верховної Ради України

 з питань прав людини, національних меншин

і міжнаціональних відносин

 

                                                                                        26 квітня 2012 року

                                                                                        12.00

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Зарубінський О.О.

Секретарем засідання обрано одноголосно Гнаткевича Ю.В.;

ПРИСУТНІ:

народні депутати України – Білаш Б.Ф., Гнаткевич Ю.В., Джемілєв М., Павленко Е.І., (відсутні Бондаренко О.Ф., Попеску І.В., Таран В.В., Храпов С.А.);

працівники секретаріату Комітету - Сімон В.П., Чигрин А.В., Бузницький Ю.В., Надточій Л.І., Пантєлєєва О.О., Стеценко Н.В., Теплюк В.С.

 

ЗАПРОШЕНІ :

 

-              на розгляд першого питань:

Джоджик Ярослав Іванович – народний депутат України (відсутній);

Кармазін Юрій Анатолійович  – народний депутат України (відсутній);

Рибаков Ігор Олександрович – народний депутат України (відсутній);

Швець Віктор Дмитрович  – народний депутат України (відсутній);

 

-              на розгляд другого питання:

Толстенко Володимир Леонідович – народний депутат України;

 

-              на розгляд четвертого питання:

Лукянова Катерина Євгеніївна – народний депутат України (відсутня).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

                   

1.       Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні, реєстр. № 9289 від 13.10.2011 р., внесений народним депутатом України Олійником В.М., (друге читання).

         2.       Проект Закону про документи України, що посвідчують особу, дають право на в’їзд в Україну та виїзд з України, реєстр. № 10381 від 23.04.2012 р., внесений народним депутатом України Толстенком В.Л.

         3.       Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» та деяких інших законодавчих актів України (щодо спрощення візового режиму для України), реєстр. № 9592 від 14.12.2011 р., внесений народними депутатами України Рибаковим І.О., Каплієнком В.В., Чорноволом Т.В., Плющем І.С.

         4.       Проект Закону про внесення зміни до статті 56 Кодексу законів про працю України щодо робочого часу для жінок, що мають дітей дошкільного віку, реєстр. № 10304 від 05.04.2012 р., внесений народним депутатом України Лук’яновою К.Є.

         5.       Різне.

 

Перше питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні, реєстр. № 9289 від 13.10.2011 р., внесений народним депутатом України Олійником В.М., (друге читання).

УХВАЛИЛИ:

1.       Внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні, реєстр. № 9289 від 13.10.2011 р., внесений народним депутатом України Олійником В.М., для прийняття у другому читанні та в цілому.

2. Доповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, Зарубінського Олега Олександровича.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Друге питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про документи України, що посвідчують особу, дають право на в’їзд в Україну та виїзд з України, реєстр. № 10381 від 23.04.2012 р., внесений народним депутатом України Толстенком В.Л.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про документи України, що посвідчують особу, дають право на в’їзд в Україну та виїзд з України, реєстр. № 10381 від 23.04.2012 р., внесений народним депутатом України Толстенком В.Л., за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, Зарубінського Олега Олександровича.

Результати голосування: «за» - 4.

 

Третє питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» та деяких інших законодавчих актів України (щодо спрощення візового режиму для України), реєстр. № 9592 від 14.12.2011 р., внесений народними депутатами України Рибаковим І.О., Каплієнком В.В., Чорноволом Т.В., Плющем І.С.

УХВАЛИЛИ:

Пропозиції до проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» та деяких інших законодавчих актів України (щодо спрощення візового режиму для України), реєстр. № 9592 від 14.12.2011 р., внесеного народними депутатами України Рибаковим І.О., Каплієнком В.В., Чорноволом Т.В., Плющем І.С., надіслати до Комітету Верховної Ради України у закордонних справах, визначеного головним з підготовки даного законопроекту на розгляд Верховної Ради України.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Четверте питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення зміни до статті 56 Кодексу законів про працю України щодо робочого часу для жінок, що мають дітей дошкільного віку, реєстр. № 10304 від 05.04.2012 р., внесений народним депутатом України Лук’яновою К.Є.

УХВАЛИЛИ:

Пропозиції до проекту Закону про внесення зміни до статті 56 Кодексу законів про працю України щодо робочого часу для жінок, що мають дітей дошкільного віку, реєстр. № 10304 від 05.04.2012 р., внесеного народним депутатом України Лук’яновою К.Є., надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці, визначеного головним з підготовки даного законопроекту на розгляд Верховної Ради України.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                     Зарубінський О.О.

 

 

Секретар засідання                                                                Гнаткевич Ю.В.