Протокол засідання Комітету від 03.11.11 р.

08 листопада 2011, 11:27

ПРОТОКОЛ № 61

засідання Комітету Верховної Ради України

 з питань прав людини, національних меншин

і міжнаціональних відносин

 

                                                                                          3 листопада 2011 року

                                                                                          14.30

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Зарубінський О.О.

Секретарем засідання обрано одноголосно Бондаренко О.Ф.;

ПРИСУТНІ:

народні депутати України - Бондаренко О.Ф., Гнаткевич Ю.В., Джемілєв М., Павленко Е.І., Попеску І.В., Храпов С.А., (відсутній - Таран В.В.);

працівники секретаріату Комітету - Сімон В.П., Надточій Л.І.,   Пантєлєєва О.О., Стеценко Н.В., Теплюк В.С.

 

ЗАПРОШЕНІ :

 

-              на розгляд першого питання:

Косів Михайло Васильович - народний депутат України;

Солових Наталія Григорівна – заступник начальника управління – начальник відділу фінансів соціального захисту населення Департаменту фінансів соціальної сфери Міністерства фінансів України;

 

-              на розгляд другого питання:

Королевська Наталія Юріївна - народний депутат України (відсутня);

 

-              на розгляд третього питання:

Ковалевська Юлія Сергіївна - народний депутат України;

 

-              присутні на засіданні:

Яценківський Володимир Володимирович – директор Департаменту зв’язків із закордонним українством та культурно-гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ України;

Зарицький Олексій Миколайович – начальник відділу закордонного українства Департаменту зв’язків із закордонним українством та культурно-гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ України.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.       Проект Закону про визнання депортованими громадян України, які у 1944-1951 роках були примусово переселені з території Польської Народної Республіки на територію Союзу Радянських Соціалістичних Республік, реєстр. № 8692 від 16.06.2011 р., внесений народним депутатом України Косівим М.В.

2.       Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за службові злочини та перешкоджання підприємницькій діяльності, реєстр. № 9065 від      22.08.2011 р., внесений народним депутатом України Королевською Н.Ю.

3.       Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо захисту прав та інтересів дітей, над якими встановлюється опіка чи піклування, та посилення матеріальної підтримки сімей, у яких виховуються такі діти, реєстр. № 9197 від 21.09.2011 р., внесений народним депутатом України Ковалевською Ю.С.

4.       Різне.

 

Перше питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про визнання депортованими громадян України, які у 1944-1951 роках були примусово переселені з території Польської Народної Республіки на територію Союзу Радянських Соціалістичних Республік, реєстр. № 8692 від 16.06.2011 р., внесений народним депутатом України Косівим М.В.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховної Ради України проект Закону про визнання депортованими громадян України, які у 1944-1951 роках були примусово переселені з території Польської Народної Республіки на територію Союзу Радянських Соціалістичних Республік, реєстр. № 8692 від 16.06.2011 р., внесений народним депутатом України Косівим М.В., за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

2. Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань корінних народів, національних меншин, етнічних груп, депортованих народів та національних меншин Джемілєва Мустафу.

Результати голосування:

«за» - 4.

 

Друге  питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за службові злочини та перешкоджання підприємницькій діяльності, реєстр. № 9065 від 22.08.2011 р., внесений народним депутатом України Королевською Н.Ю.

УХВАЛИЛИ:

Пропозиції до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за службові злочини та перешкоджання підприємницькій діяльності, реєстр. № 9065 від      22.08.2011 р., внесеного народним депутатом України Королевською Н.Ю., надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, визначеного головним з підготовки даного законопроекту на розгляд Верховної Ради України. 

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Третє  питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо захисту прав та інтересів дітей, над якими встановлюється опіка чи піклування, та посилення матеріальної підтримки сімей, у яких виховуються такі діти, реєстр. № 9197 від 21.09.2011 р., внесений народним депутатом України Ковалевською Ю.С.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо захисту прав та інтересів дітей, над якими встановлюється опіка чи піклування, та посилення матеріальної підтримки сімей, у яких виховуються такі діти, реєстр. № 9197 від 21.09.2011 р., внесений народним депутатом України Ковалевською Ю.С., за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

2.       Висновок з цього питання надіслати до Комітету Верховної Ради України з питань сімї, молодіжної політики, спорту та туризму, визначеного головним з підготовки даного законопроекту на розгляд Верховної Ради України. 

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

 

 

Голова Комітету                                                                     Зарубінський О.О.

 

 

Секретар засідання                                                                Бондаренко О.Ф.