Рекомендації парламентських слухань

13 листопада 2009, 15:12

Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 17 лютого       2009 року № 964-VІ “Про проведення парламентських слухань на тему: “Закордонне українство: сучасний стан та перспективи співпраці” 14 жовтня 2009 року у Верховній Раді України відбулися парламентські слухання із зазначеної тематики.

У них взяли участь народні депутати України, представники органів виконавчої влади, дипломатичного корпусу, духовенства, відомі політичні та громадські діячі, широке коло громадськості.

Під час заходу обговорено становище закордонних українців, проблеми щодо задоволення їх національно-культурних, мовних та інших потреб, забезпечення їх прав, окреслені механізми вирішення проблемних питань та шляхи залучення закордонного українства до суспільного життя України, використання їхнього потенціалу на шляху просування національних економічних та політичних інтересів України за кордоном.

У Комітеті проаналізовано пропозиції учасників парламентських слухань та розроблено проект Постанови Верховної Ради України “Про Рекомендації парламентських слухань на тему: “Закордонне українство: сучасний стан та перспективи співпраці”, який вноситься народними депутатами  України - членами Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

            Комітет на своєму засіданні 4 листопада 2009 року розглянув зазначений проект Постанови, підтримав його і рекомендує Верховній Раді України прийняти його за основу і в цілому.

            Доповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначено Голову Комітету – народного депутата України Зарубінського Олега Олександровича.

            Текст проекту Рекомендацій розміщено в рубриці “Законопроекти”.