Парламентські слухання 14 жовтня 2009 року

19 жовтня 2009, 09:58

14 жовтня 2009 року в сесійній залі Верховної Ради України пройшли парламентські слухання на тему: “Закордонне українство: сучасний стан та перспективи співпраці”, яких взяли участь понад 500 представників державних і громадських інституцій України, закордонного українства.

У своїх виступах учасники обговорили становище закордонного українства, механізми вирішення проблем у сфері задоволення національно-культурних та мовних потреб закордонних українців, забезпечення їх статусу і прав, шляхи залучення закордонних українців до суспільного життя України та ефективного використання їхнього інтелектуального, духовного і культурного потенціалу в інтересах України і українського суспільства. Надзвичайну важливість заходу підтверджує активна участь в ньому представників українських громад з 28 країн світу. Зокрема, Росії, Сполучених Штатів Америки, Австралії, Італії, Іспанії, Канади тощо.

Комітет розпочинає розміщення матеріалів парламентських слухань на своєму сайті в  розділі публікації та електронний архів.