В ці дні відбуваються загальні дебати 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН. Як і очікувалось домінантною темою обговорення стала російська війна проти України.

  Російська агресія проти України поставила під загрозу безпеку і стабільність усього світу. Якщо Україна потерпає від ракетних ударів, техногенних катастроф, спричинених руйнуваннями інфраструктурних об’єктів, то інші країни зазнають впливу на фінансову стабільність через зростання цін на енергоносії, продовольство, тощо.

  Але сьогодні чи не найбільшою загрозою є ядерний тероризм, до якого вдається російська федерація. Обстріли атомних станцій, взяття в заручники персоналу спочатку Чорнобильської АЕС, потім, Запорізької АЕС, пряме влучення ракетою на територію Південноукраїнської АЕС, постійні погрози застосувати ядерну зброю, вимагають від світового співтовариства рішучої відповіді.

 Військова агресія росії проти України призвела до потреби реформування ООН. Росія не слідує цілям, закріпленим у Статуті ООН, та кинула виклик цінностям, які об'єднують людство. З початку повномасштабної агресії Україна закликає виключити росію з Ради Безпеки ООН, але вона і надалі залишається там і, більш того, застосовує право вето на важливі безпекові рішення.

У своєму виступі 21 вересня на 77-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй Президент України підкреслив, що допоки агресор є стороною ухвалення рішень у міжнародних організаціях, його треба ізолювати в них, принаймні на час агресії. Позбавити права голосу. Позбавити прав делегації. Позбавити права вето, якщо це член Радбезу ООН. Він також запропонував формулу миру, яка полягає у покаранні за злочин агресії, захисті життя, відновленні безпеки і територіальної цілісності, гарантії безпеки та передбачає рішучість. Президент переконаний, що імплементація цієї формули вже де-факто стає реформою Об’єднаних Націй.

Члени Комітету підтримують позицію Президента України щодо необхідності реформування ООН, притягнення російської федерації та її військового і політичного керівництва до відповідальності за геноцид та кривавий терор проти Українського народу.

Росія порушує Статут Організації Об’єднаних Націй, принципи та норми міжнародного гуманітарного права, всі можливі закони і звичаї ведення війни. Росія використовує ядерний терор, що, в свою чергу, несе загрозу не лише для України та Європи, але й підриває режим нерозповсюдження ядерної зброї на глобальному рівні, порушує норми міжнародного атомного права, вимоги ядерної та радіаційної безпеки.

Росія – найбільше джерело терору у світі! Російська федерація має бути визнана державою – спонсором тероризму усіма країнами, що сповідують цінності миру й захисту людського життя! Світ повинен притягнути Росію до реальної відповідальності за цю війну!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

12 березня 2024 14:16
05 березня 2024 16:07
01 березня 2024 09:31
27 лютого 2024 14:47
26 лютого 2024 11:31
19 лютого 2024 14:59
15 лютого 2024 17:17
14 лютого 2024 10:43
13 лютого 2024 11:00
09 лютого 2024 14:34