Група експертів з міжнародним досвідом запустила 4refugees.info — інформаційний онлайн-ресурс для людей, які були змушені покинути рідну країну через війну, та у пошуках безпеки перетинають міжнародні кордони.

Мета 4refugees.info — надати інформацію про імміграцію так, щоб люди могли ухвалити обґрунтоване рішення про країну, де вони шукатимуть прихисток.

На ресурсі розміщена інформація про:

·         актуальні вимоги щодо в’їзду та перебування у конкретній країні;

·         посилання на ресурси про те, як дістатися до певної країни;

·         організації, які надають допомогу біженцям у різних країнах світу;

·         посилання на платформи для пошуку житла;

·         відповіді на питання щодо статусу біженця;

·         відповіді на питання, як отримати юридичну підтримку.

 

На платформі вже можна знайти інформацію про такі країни: Велика Британія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Румунія, Сербія, Словаччина, США, Туреччина, Угорщина та Франція. Список країн буде доповнюватися.

«Вся наша команда — це професіонали саме в міграційних питаннях, ми працювали роками з кейсами у цій сфері. Тож, логічно, з початком війни мій телефон розривався від запитів та прохань допомогти: куди їхати, як та куди звертатися, які документи потрібні тощо. Я розуміла, що фізично неможливо допомогти всім одразу. Потрібне було консолідоване рішення. Разом з кращими юристами України, і не тільки, та міграційними спеціалістами з Лондонської школи економіки та політики ми створили 4refugees.info — імміграційно-інформаційний помічник. Тут перевірена фахівцями інформація на допомогу кожному українцю, який був змушений покинути Україну та адаптуватися у новій країні», — коментує Марина Фернандес-Аннабердієва, одна з засновниць ресурсу.

Хто створив ресурс?

До створення ресурсу долучилися:

·         спеціалісти з питань імміграції Лондонської школи економіки та політики (London School Economic and Politics, LSE);

·         ГО «Інтелектуальний Капітал України»;

·         юристи Sayenko Kharenko;

·         засновники компанії UA Direct;

·         програмісти та дизайнери української компанії demch.co.

 

Ресурс створили за підтримки Лондонської школи економіки та політики (LSE) та Міжнародної асоціації юристів (International Bar Association, IBA).

У планах засновників 4refugees.info — додати до платформи можливість отримати юридичну, медичну або психологічну допомогу онлайн.

Більше інформації — на сайті https://4refugees.info/, соцмережах Telegram (https://t.me/info4refugees) та Instagram (https://www.instagram.com/4refugees_info/?utm_medium=copy_link) та в чат-боті https://t.me/refugeesinfo_bot

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 червня 2024 16:06
20 червня 2024 16:45
11 червня 2024 15:47
10 червня 2024 11:43
05 червня 2024 12:38
04 червня 2024 12:13
20 травня 2024 14:21
18 травня 2024 07:18
17 травня 2024 09:27
09 травня 2024 14:51