Голова Комітету Григорій Немиря зустрівся зі спеціальним представником Генерального Секретаря Ради Європи по України

Опубліковано 17 грудня 2014, о 15:15

17 грудня 2014 року Голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, Заступник Голови Партії "Батьківщина" Григорій Немиря провів зустріч з Директором з прав людини Генерального Директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи, спеціальним представником Генерального Секретаря Ради Європи по Україні Крістосом Джакомопулосом.

Сторони обговорили ситуацію в Україні у сфері прав людини, приділивши особливу увагу проблемі громадян  України, які залишилися у Криму і на окупованій частині Донбасу, та внутрішньо переміщених осіб в Україні.

"Права і свободи цієї категорії громадян України мають бути забезпечені незалежно від ситуації в нашій державі",- наголосив Григорій Немиря. "Основоположні права і свободи не мають стати жертвою політики безпеки".

У свою чергу Крістос Джакомопулос  висловив підтримку Україні та заявив, що Рада Європи докладає і докладатиме зусиль для допомоги громадянам України, які постраждали внаслідок неоголошеної війни Російської Федерації та анексії Криму.

Йшлося також про спільні зусилля для звільнення народного депутата Надї Савченко та інших військовополонених і заручниківУ цьому зв'язку Григорій Немиря повідомив про ухвалене минулого тижня Звернення Верховної Ради України до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації та Президента Російської Федерації щодо звільнення української льотчиці та народного депутата України VIII скликання Надії Вікторівни Савченко. 

За словами Голови Комітету, це звернення сприятиме процесу звільнення Надії Cавченко, яка незаконно утримується на території іншої держави, та інших громадян України, які були захопленні у полон і незаконно перевезені та утримуються на території Російської Федерації.

На зустрічі також обговорили можливість внесення до Верховної Ради нового законопроекту про мирні зібрання в Україні, перспективи розробки "Стратегії захисту національних меншин в Україні" та стан підготовки стратегії України з прав людини.

У зустрічі також взяв участь Голова Офісу Ради Європи в УкраїніПредставник Генерального секретаря Ради Європи з питань координації програм співробітництва Ради Європи Посол Владімір Рістовскі та Заступник Голови Комітету Георгій Логвинський.

 

                

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку