Голова Комітету зустрівся з предстаником УВКБ ООН

Опубліковано 10 лютого 2016, о 14:32

Сьогодні Голова Комітету з прав людини Григорій Немиря провів зустріч із Заступником уповноваженого представника Верховного Комісара ООН у справах біженців Ванно Нупек.

Сторони обговорили ситуацію в Україні, окремо зупинившись  на проблемах забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

"Питання забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб - це не одна із проблем, це надзвичайна проблема в Україні, яка потребує нашої постійної уваги. Зараз тільки офіційно в Україні вже зареєстровано 1,7 мільйони таких осіб і їхня кількість постійно збільшується", - сказав Григорій Немиря.

Ванно Нупек повідомив про зусилля УВКБ ООН у цій сфері та поінформував про підсумковий звіт організації "Основні проблеми у галузі захисту прав та рекомендації Управління Верховного комісара ООН у справах біженців щодо ситуації в Україні".

Йшлося також про підготовку до запланованих на 17 лютого парламентських слухань на тему: "Стан дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території України та на території, не контрольованій українською владою в зоні проведення антитерористичної операції".

 

FullSizeRender
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку