Голова Комітету зустрівся з Помічником Генерального Секретаря ООН з прав людини

Опубліковано 30 травня 2016, о 12:27

Сьогодні Голова Комітету Верховної Ради  України з прав людини Григорій Немиря провів зустріч з Помічником Генерального Секретаря ООН з прав людини Іваном Шимоновичем.

Сторони обговорили ситуацію з дотримання прав людини у зв‘язку із конфліктом на Сході України.

У цьому зв'язку Голова Комітету повідомив свого співрозмовника про нещодавнє розширене виїзне засідання Комітету, яке відбулося у Донецькій області з метою моніторингу дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають в зоні проведення антитерористичної операції,  та аналізу практики застосування чинного законодавства з питань ВПО. За результатами засідання було прийнято рішення створити моніторингову групу у складі народних депутатів України з питань дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають в зоні проведення антитерористичної операції.

Крім того, Григорій Немиря поінформував Івана Шимоновича про активну співпрацю Комітета з громадськими організаціями, зокрема із Центром Громадянських Свобод. Зокрема, 1 червня Комітет з прав людини та Центр Громадянських Свобод проводять у Верховній Раді України круглий стіл на тему: «Правосуддя в зоні АТО та перспективи ратифікації Римського Статуту МКС».

Довідково: 28 травня – 4 червня в Україні з робочим візитом перебуває Помічник Генерального Секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку