Голова Комітету зустрівся з експертами Консультативної Місії ЄС (EUAM)

Опубліковано 24 березня 2017, о 10:39

Сьогодні Голова Комітету з прав людини Григорій Немиря провів зустріч з експертами Консультативної Місії Європейського Союзу (EUAM).

Сторони обговорили ситуацію в Україні, окремо зупинившись  на проблемах забезпечення прав і свобод громадян України.

Експерти Місії презентували свій ВИСНОВОК стосовно двох законопроектів про гарантії свободи мирних зібрань (№3587 та №3587-1) та наголосили на важливості законодавчого регулювання у цій сфері задля зміцнення демократії  в Україні". 

Григорій Немиря подякував експертам  та запропонував місії надати свої експертні висновки для публічного обговорення.

Крім того, Григорій Немиря звернувся до Місії з проханням надати свої експертні висновки щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про громадянство України" щодо реалізації права змінити громадянство, реєстр. № 6175, внесеного Президентом України та визначеного як невідкладний для позачергового розгляду Верховною Радою України.

"Великий суспільний резонанс викликали зміни до закону України про громадянство, запропоновані Президентом України. Тому, перш ніж розглядати питання, які стосуються долі мільйонів людей, важливо провести ґрунтовне експертне обговорення, щоб врахувати думку всіх",- сказав  він.

У зустрічі брали участь Фабіан Льовенберг, Керівник Компоненту з Верховенства Права,  Віктор Кімієнті, Старший Радник з правової реформи, Алан Скурбати, Радник зі зв’язків з Парламентом, та    Галина Міхайлюк, Експерт з підготовки законів.
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку