Голова Комітету зустрівся з Міністром Норвегії у справах Європи

Опубліковано 29 березня 2017, о 10:36

Сьогодні в рамках участі у 7-й Трансатлантичній  Конференції «Трансатлантичні відносини в епоху Трампа» на Мальті Голова Комітету Верховної Ради  України з прав людини Григорій Немиря  провів робочу зустріч з Міністром Норвегії у справах Європи Франком Бакке-Енсеном.

Сторони обговорили ситуацію в Україні,  питання, пов'язані з агресією Росії проти нашої держави, та захист прав і свобод  внутрішньо переміщених осіб.

"Вимушені переселенці, яких на разі в Україні майже 2 мільйони , - це не тягар або проблема, як вважає Уряд, це можливість для успішної побудови процвітаючої України",- сказав він.

"Вони були вимушені покинути свої домівки через загрозу їхньому життю, але не поїхали з України, яку вважають своєю Батьківщиною.  Наш обов'язок захистити цих людей".

У цьому зв'язку він подякував міністрові за допомогу, яку уряд  та неурядові організації Норвегії, включаючи Норвежську раду у справах біженців, надають Україні, в тому числі і для захисту ВПО.

28-30 березня Голова Комітету Верховної Ради  України з прав людини Григорій Немиря перебуває з робочим візитом на Мальті.
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку