Григорій Немиря зустрівся з представниками Делегації ЄС в Україні

Опубліковано 20 квітня 2017, о 10:31
Сьогодні Голова Комітету Верховної Ради України з прав людини Григорій Немиря провів зустріч з представниками Делегації Європейського Союзу в Україні на чолі з  Головою політичного відділу Фабіо Делла П'яццею

Сторони обговорили ситуацію в Україні, особливо на Донбасі, та дотримання прав і свобод людини в нашій державі.

"Зараз найбільш вразлива категорія населення України - вимушені переселенці, яких наразі майже два мільйони. Дуже важливо, що внутрішні переселенці не поїхали до інших країн, а залишилися в Україні, не зважаючи на війну та корупцію. Наш обов'язок забезпечити виконання їхніх прав і обов'язків",- сказав Григорій Немиря. 

У цьому зв'язку він наголосив, що наразі влада ігнорує  проблем цієї категорії громадян та створює перешкоди  для вимушених переселенців в отриманні пенсій та соціальних виплат через постанови КМУ, які суперечать законодавству та Конституції України.

Крім того, Григорій Немиря повідомив, що 27 березня 2017 року у Верховній Раді України було зареєстровано проект Закону №6240 “Про внесення змін до деяких законів України (щодо виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших мобільних всередині країни громадян), а цього місяця автори цієї законодавчої ініціативи звернулися до спікера ВРУ з вимогою направити цей документ на розгляд Венеціанської Комісії для проведення оцінки та підготовки висновку щодо відповідності даного законопроекту міжнародним принципам та стандартам.

Представники Делегації ЄС поінформували Григорію Немирю про свою діяльність щодо захисту прав людини в України та наголосили на важливості співпраці з Комітетом у цій сфері.

Сторони також обговорили  Національну Стратегію у сфері прав людини та План заходів з її реалізації.


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку