Комітетські слухання на тему: «Проблемні питання законодавчого врегулювання та реалізації державної політики щодо забезпечення прав корінних народів і національних меншин».

Опубліковано 08 липня 2020, о 16:14

8 липня 2020 року відбулись комітетські слухання на тему: «Проблемні питання законодавчого врегулювання та реалізації державної політики щодо забезпечення прав корінних народів і національних меншин».

З вітальним словом до учасників заходу звернулись Голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець, Секретар Комітету Рустем Умєров, народний депутат України Вікторія Кінзбурська, Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова.

В ході заходу була заслухана інформація представників міністерств та відомств  щодо реального стану забезпечення прав національних меншин та корінних народів в Україні. Учасники слухань обговорили основні проблемні питання в етнополітичній сфері, зокрема пов’язані із напрацюванням та удосконаленням законодавчої бази, спрямованої на регулювання етнонаціональних відносин на основі імплементації норм міжнародного права.

У слуханнях взяли участь народні депутати України, представники органів державної влади, наукового середовища, громадських та міжнародних організацій.

Відеозапис засідання:


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку