Круглий стіл на тему: «Забезпечення гендерної рівності в умовах пандемії COVID-19»

Опубліковано 24 березня 2021, о 16:17
 

24 березня 2021 року під головуванням заступниці голови Комітету Неллі Яковлєвої відбувся круглий стіл на тему: «Забезпечення гендерної рівності в умовах пандемії COVID-19».

В ході круглого столу було презентовано низку досліджень щодо впливу COVID 19 на права жінок в Україні, а також учасники обговорили питання діяльності органів влади з мінімізації негативного впливу пандемії на забезпечення гендерної рівності; запобігання і протидії домашньому насильству; підтримки жінок з вразливих груп в умовах пандемії, тощо. Йшлося також про вплив КОВІДу на сфери освіти, охорони здоров’я, занятості в Україні, приєднання України до міжнародної ініціативи «Партнерство Біарріц» та Міжнародної коаліції за рівну оплату праці.

Відкрив захід Голова Комітету Лубінець Д.В., виступили з доповідями народна депутатка України Ю.В.Льовочкіна, Урядова уповноважена з питань гендерної політики К.Б. Левченко, Перша заступниця Міністра охорони здоров’я України Садов’як І.Д., заступниця Міністра соціальної політики України Ревук О.М.,  заступник Міністра розвитку  громад та територій України Корховий І.Г., Голова Відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Ешлі Малруні, Керівниця Офісу ООН Жінки в Україні Еріка Квапілова, Постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Герчева, Голова Моніторингової Місії ООН з прав людини Матільда Богнер, представники органів державної влади, громадських організацій.

Аудіозапис заходу:

Відеозапис заходу:

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку