Круглий стіл на тему: «Кримська платформа: шлях до деокупації Криму»

Опубліковано 24 лютого 2021, о 17:57

24 лютого 2021 р. у форматі відеоконференції відбувся круглий стіл на тему«Кримська платформа: шлях до деокупації Криму».

У роботі круглого столу взяли участь Голова Комітету-народний депутат України Дмитро Лубінець, Секретар Комітету-народний депутат України Рустем Умєров, інші народні депутати України, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, представники центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів,  міжнародних, громадських та релігійних організацій.
Учасники заходу обговорили перспективи напрацювання Державної стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь. В ході обговорення виступаючими приверталась увага до різних аспектів формування стратегії деокупації, зокрема, до законодавчого забезпечення заходів, які планується здійснити на державному та міждержавному рівнях, роль Парламенту в формуванні та розвитку «Кримської платформи».
Особлива увага була приділена питанню захисту прав осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, законодавчому врегулюванню державної підтримки громадян України, що переслідуються за політичними мотивами та низці інших питань, пов’язаних з захистом прав громадян України, що проживають в окупованому Криму.
Підводячи підсумки, народний депутат України Рустем Умєров подякував  спікерам, які взяли участь в обговоренні достатньо широкого спектру тем, що стосуються стратегії державної політики деокупації Автономної Республіки Крим, а також зазначив, що Комітет завжди готовий до співпраці з метою вирішення зазначених проблем.

Аудіозапис засідання:


Відеозапис засідання:


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку