Відбулася організаційна зустріч щодо проведення форуму транснаціональної мережі членів парламентів "Парламентарі за глобальні дії"

Опубліковано 12 липня 2018, о 15:57
 

Сьогодні у Верховній Раді Україні відбулася організаційна зустріч щодо проведення ювілейного 40-го щорічного форуму транснаціональної мережі членів парламентів "Парламентарі за глобальні дії" (Parliamentarians for Global Action) та 10-ї  Консультативній Асамблеї Парламентарів за Міжнародний кримінальний суд та верховенство права.

Планується, що форум  та асамблея пройдуть  16-17 листопада у Києві.

У зустріч брали участь народні депутати, представники апарату ВРУ та громадських організацій.

Парламентарі за глобальні дії (Parliamentarians for Global Action) є найбільшою транснаціональною мережею членів парламентів (1300 членів) з усіх регіонів світу (з понад 142 країн), які займаються захистом прав людини та людської безпеки, відстоюванням принципу верховенства права, недискримінації та гендерної рівності. Одним з пріоритетів діяльності Парламентарів за глобальні дії є підтримка ефективного функціонування Міжнародного кримінального суду (МКС) і подолання безкарності, а також питання ратифікації Римського статуту МКС.

Римський статут МКС набув чинності 1 липня 2002 року, тим самим ввів у дію юрисдикцію МКС. До злочинів, які розглядає МКС, належать геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини та злочини агресії. Після ратифікації Римського статуту Україною, Міжнародний Кримінальний Суд володітиме юрисдикцією по притягненню до відповідальності осіб, які вчинили найжорстокіші порушення прав людини та гуманітарного права на території держави або по відношенню до громадянина цієї держави.

З більш детальною інформацією щодо діяльності організації можна ознайомитися на офіційному сайті http://www.pgaction.org/.
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку