Зустріч з Регіональним Представником Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців Олдріхом Андрисеком.

Опубліковано 28 лютого 2011, о 14:50

28 лютого 2011 року в Комітеті Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин відбулася зустріч голови Комітету О. О. Зарубінського з  Регіональним Представником Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців Олдріхом Андрисеком.

            Регіональний Представник висловив зацікавлення в подальшому співробітництві з Комітетом у справі законодавчого врегулювання проблем біженців та осіб, які потребують захисту або притулку. При цьому він зазначив, що на цьому напрямку ще багато треба зробити. Адже реорганізація державних структур, яка щойно розпочалася, проходить дуже боляче. І все що було досягнуто за минулі роки не повинно бути втрачено.

            У свою чергу, О. О. Зарубінський ознайомив гостя зі станом розгляду ряду законопроектів, які викликають особливе зацікавлення офісу Верховного Комісара ООН у справах біженців. Зокрема, “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань міграції” (реєстр. №2232), який 13 січня 20011 року був прийнятий Верховною Радою України  (№ 2930-VI) і згодом ветований Президентом України. Голова Комітету зазначив, що на своєму засіданні 17 лютого 20011 року  Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти зазначений закон з урахуванням пропозицій Президента України.

            Крім того, рішенням від 2 лютого 20011 року Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти проект Закону України “Про основні засади державної міграційної політики” (реєстр. №6705) за основу. На думку О. О. Зарубінського, цей законопроект потребуватиме значного доопрацювання під час його підготовки до другого читання.

            Що ж стосується розгляду та можливого прийняття проекту Закону України “Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту в Україні” (реєстр. №7252), то, вважає О. О. Зарубінський, тут головне “не зашкодити” ні біженцям, ні державі. Тільки зважений підхід може забезпечити вирішення проблем, які мають більше фінансовий, ніж політичний характер.

            На зустрічі також були присутні Ноель Калхун, регіональний радник з правових питань УВКБ ООН у справах біженців Регіонального Представництва в Білорусі, Молдові та Україні та Дмитро Пличко, радник з правових питань Регіонального Представництва.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку