Голова Комітету Дмитро Лубінець провів зустріч з керівником департаменту з питань миру та прав людини Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Сімоном Гайсбюлером

07 жовтня 2021, 18:10

 Голова Комітету Дмитро Лубінець провів зустріч  з керівником департаменту з питань миру та прав людини Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Сімоном Гайсбюлером.

Учасники зустрічі обговорили низку питань, що становлять взаємний інтерес, зокрема поточну ситуацію у сфері прав людини в Україні, актуальну проблематику забезпечення прав і свобод осіб, постраждалих внаслідок збройного конфлікту та тимчасової окупації частини території України, стан забезпечення прав національних меншин і корінних народів, а також відповідні законодавчі ініціативи.

У ході зустрічі окрему увагу було приділено обговоренню актуальних питань, пов’язаних із відновленням суверенітету і територіальної цілісності України, деокупацією і реінтеграцією тимчасово окупованих територій. В контексті даного питання Голова Комітету наголосив на важливості продовження санкційної політики щодо Російської Федерації.

Дмитро Лубінець зауважив: «Реінтеграція буде відбуватися виключно політично-дипломатичними методами, а не військовим шляхом. Крім ухвалення необхідних законопроектів щодо перехідного правосуддя, Україні необхідна міжнародна підтримка. У питанні обмежувальних заходів проти Росії Швейцарія не приєдналася до санкцій ЄС. Сподіваюся, що невдовзі Швейцарія змінить цю позицію та приєднається до санкційної політики проти країни-агресора».

Сторони відзначили довготривалі взаємовідносини між Україною та Швейцарією та висловили сподівання на продовження плідної, взаємовигідної та довготривалої співпраці.