Голова Комітету зустрівся з Верховним Комісаром ОБСЄ у справах національних меншин

27 вересня 2021, 18:15

 27 вересня 2021 р. Голова Комітету Дмитро Лубінець зустрівся з Верховним Комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Кайратом Абдрахманом.
Дмитро Лубінець ознайомив Верховного Комісара з діяльністю Комітету, що пов’язана з вирішенням питань нацменшин. Зокрема, ішлося про моніторингові візити в Донецьку, Запорізьку, Одеську, Чернівецьку та Закарпатську області - в місця найбільших скупчень проживання національних меншин. Такі візити здійснювалися з метою вивчення умов життя й забезпечення їхніх прав і свобод та суттєво допомогло у напрацюванні проекту нової редакції Закону України “Про національні меншини в України”.
Голова Комітету наголосив, що традиція моніторингових візитів буде продовжена. «Вже готується маршрут нових візитів, який розпочнеться у Харківській області й завершиться у Львівській. Це допоможе врахувати інтереси всіх національностей, які проживають на території України. А їх у нас понад 130!» - зауважив Дмитро Лубінець.
Верховний Комісар зазначив, що Україна сьогодні є прикладом для багатьох держав у вирішенні питань національних меншин. А також наголосив, що як Верховний Комісар ОБСЄ у справах національних меншин, хоче допомогти у здійсненні моніторингових візитів, особливо на Закарпаття. І висловив переконання, що новий законопроект про національні меншини має всі шанси, щоб дійсно зробити життя представників різних національностей в Україні комфортним.