Відбулось засідання Комітету

08 вересня 2021, 18:09

    8 вересня 2021 року відбулось засідання Комітету.

    В ході засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів. Так,

у висновках наданих головним комітетам рекомендовано:

    проект Закону про про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні, реєстр. 5795 від 16.07.2021 р., поданий Кабінетом Міністрів України, за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу;
    проект Закону про статус і соціальний захист дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів на території України, реєстр. № 5718 від 30.06.2021 р., поданий народним депутатом України  Королевською Н.Ю. та іншими народними депутатами України, за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу.
    Народні депутати України підтримали ініціативу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо необхідності внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України щодо розгляду за правилами загального позовного провадження справ у спорах щодо оскарження рішень стосовно вирішення питання про визначення статусу біженця або особи, яка потребує додаткового захисту та вирішили внести на розгляд Верховної Ради України запропонований законопроект.
    В ході засідання члени Комітету розглянули питання щодо проблем реалізації положень Закону України №1583-IX «Про внесення зміни до розділу II «Прикінцеві положення" Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» щодо тимчасових підстав незастосування адміністративних стягнень та заходів впливу за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України або виїзду з неї» від 29 червня 2021 року.
    Крім цього, були ухвалені рішення про утворення робочої групи з підготовки до другого читання проекту Закону України про реалізацію публічних електронних послуг з реєстрації та декларування місця проживання в Україні, реєстр. № 5463 та щодо проведення слухань у Комітеті з питань реалізації конституційних прав і свобод осіб з інвалідністю.

    В засіданні взяли участь: народні депутати України Лубінець Д.В., Ткаченко М.М., Горбенко Р.О., Яковлєва Н.І., Джемілєв М., Касай К.І., Копиленко О.Л., Кузнєцов О.О., Новинський В.В., Тарасенко Т.П., Чийгоз А.З., Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Денісова Л.Л., представники органів державної влади, громадськості та правозахисники.
Аудіозапис засідання:
Відеозапис засідання: