Відбулася зустріч з Генеральним директором Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти Кетрін Бомбергер

23 липня 2021, 12:41

23 липня 2021 року відбулася зустріч членів Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин з Генеральним директором Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти (МКЗБ) Кетрін Бомбергер.

Під час зустрічі обговорювались питання практичної реалізації положень Закону України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти» (далі – Закон).

Голова Комітету Дмитро Лубінець окреслив можливі шляхи вирішення проблеми неналежного функціонування в Україні Комісії з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин та наголосив на необхідності внесення відповідних змін до Закону.

В свою чергу Генеральний директор МКЗБ Кетрін Бомбергер представила основні напрямки діяльності Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти та запевнила в практичній допомозі уповноваженим органам України в рамках здійснення ними пошуку осіб, зниклих безвісти.

Сторони підкреслили необхідність подальшої співпраці, що стане запорукою дотримання прав та свобод осіб, зниклих безвісти, а також сприятиме розробленню органами державної влади України якісних рішень.

У зустрічі взяли участь: Голова Комітету Дмитро Лубінець, народний депутат України Мустафа Джемілєв, Генеральний директор МКЗБ Кетрін Бомбергер, Директор з питань політики співпраці МКЗБ Андреас Кляйзер, Посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов.