Відбулось засідання Комітету

03 березня 2021, 17:34

 3 березня 2021 року відбулось засідання Комітету в форматі відеоконференції.

В ході засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів. Так, проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо внесення відомостей про зареєстроване місце проживання громадян України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, а також оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, реєстр. № 4564, рекомендовано за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу, а проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правових засад діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, реєстр. № 5019, включити до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України.

Висновком наданим головному комітету рекомендовано проект Закону про внесення змін до деяких Законів України щодо забезпечення мовних прав корінних народів, національних меншин України у сфері освіти, реєстр. № 4648, та проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення окремих положень про мову освіти, реєстр. № 4648-1, повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

В засіданні взяли участь народні депутати України:  Лубінець Д.В.,Ткаченко М.М., Горбенко Р.О., Яковлєва Н.І., Умєров Р.Е., Джемілєв М., Касай К.І., Копиленко О.Л., Кузнєцов О.О., Мандзій С.В., Медведчук В.В.,       Новинський В.В., Рабінович В.З., Тарасенко Т.П., Чийгоз А.З., Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Денісова Л.Л., представники органів державної влади, громадськості та правозахисники.

Аудіозапис засідання:


Відеозапис засідання: