Відбулось засідання Комітету

27 січня 2021, 16:54

 27 січня 2021 року відбулось засідання Комітету в форматі відеоконференції.

В ході засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів. Так, проект Закону України про внесення змін до статті 12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" щодо встановлення альтернативної підсудності справ, учасники яких проживають на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, реєстр. № 3048, рекомендовано прийняти у другому читанні та в цілому, а проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства у сфері міграції, реєстр. № 4412, прийняти за основу.

Рекомендовано повернути на доопрацювання проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо вдосконалення законодавства у сфері міграції, реєстр. № 4411, та проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", реєстр. № 4355.

Крім цього, на засіданні народні депутати затвердили План роботи Комітету на період п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

В засіданні взяли участь народні депутати України:  Лубінець Д.В., Горбенко Р.О., Яковлєва Н.І., Умєров Р.Е., Бойко Ю.А., Джемілєв М., Касай К.І., Копиленко О.Л., Кузнєцов О.О., Мандзій С.В., Медведчук В.В., Тарасенко Т.П., Чийгоз А.З., Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Денісова Л.Л., Заступник Міністра внутрішніх справ України Гончаров М.М., Перший заступник Голови Державної міграційної служби України Науменко Н.М., представники органів державної влади та громадськості.

Аудіозапис засідання Комітету:

Відеозапис засідання Комітету: