Відбувся круглий стіл на тему: «Гуманітарна допомога у кризових ситуаціях, зокрема спричинених військовою агресію та окупацією. Усунення законодавчих перешкод»

22 жовтня 2020, 14:23

22 жовтня 2020 року під головуванням Заступниці Голови Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Неллі Яковлєвої у форматі відеоконференції відбувся круглий стіл на тему: «Гуманітарна допомога у кризових ситуаціях, зокрема спричинених військовою агресію та окупацією. Усунення законодавчих перешкод».

В рамках круглого столу, до участі у якому долучилися народні депутати України, представники органів державної влади, громадських та міжнародних організацій, посольств іноземних держав в Україні відбулось обговорення проблематики  існуючої законодавчої бази, яка врегульовує питання надання гуманітарної допомоги в кризових ситуаціях.

Зокрема, обговорено ряд важливих питань, серед яких:

1) гуманітарна діяльність у кризових ситуаціях: проблеми та рекомендації щодо подолання законодавчих та адміністративних перешкод у регулюванні надання гуманітарної допомоги;

2) проблеми надання гуманітарної допомоги в умовах протидії пандемії COVID-19: досвід міжнародних організацій;

3) сприйняття гуманітарних викликів та можливостей ефективного реагування з боку міжнародних донорських організацій;

4) стан реалізації державної політики щодо гуманітарної допомоги.

Підводячи підсумок, народний депутат України Неллі Яковлєва зазначила, що обговорювана проблема дійсно актуальна та потребує  узгоджених дій і кроків з боку усіх органів влади, а також запевнила у готовності Комітету стати діалоговим майданчиком для обговорення експертних ініціатив у законодавчій сфері та створення належного правового середовища для того, щоб допомога потрапляла саме туди, де вона є потрібною, вчасно, у повному обсязі та безперешкодно. Люди не можуть бути менш важливими, аніж бюрократичні вимоги та процедури.

Аудіозапис заходу:

Відеозапис засідання: