Відбулось засідання Комітету

30 вересня 2020, 16:51

30 вересня  2020 року відбулось засідання Комітету.

Під час засідання члени Комітету розглянути низку законопроектів. Так, народні депутати України ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях»  щодо допуску дізнавачів, слідчих та прокурорів до району здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, реєстр. № 3984,  а також прийняти в цілому проект Постанови про звернення до Кабінету Міністрів України щодо налагодження залізничного сполучення північних районів Луганської області із загальною мережею української залізниці, реєстр. № 4145.

В ході засідання була заслухана інформація Постійного Представника Президента України в Автономній Республіці Крим Кориневича А.О. про результати діяльності Постійного Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим протягом липня 2019 – серпня 2020 років.

В режимі закритого засідання  члени Комітету заслухали представників центральних органів державної влади України щодо громадян України, які позбавлені (були позбавлені) особистої свободи незаконними збройними формуваннями, окупаційною адміністрацією та/або органами влади Російської Федерації з політичних мотивів, а також у зв’язку з громадською, політичною або професійною діяльністю.

 

В засіданні взяли участь народні депутати України:  Лубінець Д.В., Ткаченко М.М., Горбенко Р.О., Яковлєва Н.І., Умєров Р.Е., Джемілєв М., Касай К.І., Копиленко О.Л., Кузнєцов О.О., Тарасенко Т.П., Чийгоз А.З., представники державних органів.

Відеотрансляція засідання: