Засідання Комітету 3 червня 2020 р.

03 червня 2020, 17:00

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" щодо видачі посвідки на тимчасове проживання для іноземних інвесторів, реєстр. № 2602, внесений народними депутатами України Нестеренком К.О., Демченком С.О., Германом Д.В., Зуєвим М.С.

      2. Проект Закону про внесення змін до статті 12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" щодо встановлення альтернативної підсудності справ, учасники яких проживають на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, реєстр. № 3048, внесений народними депутатами України Горбенком Р.О., Тарасенком Т.П. 

3. Проект Постанови про Заяву Верховної Ради України щодо спроб відновлення масштабного водопостачання по Північно-Кримському каналу до тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та закликів про нібито потребу такого відновлення, реєстр. № 3207, внесений народними депутатами Бобровською С.А. та іншими.

4. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про рекламу" щодо протидії дискримінації за ознакою статі, реєстр. № 3427, внесений народними депутатами України Бардіною М.О., Жмеренецьким О.С., Кравчук Є.М., Яковлєвою Н.І. та іншими (всього 45 підписів).

5.  Про пропозиції до проекту постанови щодо щорічної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за 2019 рік про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні.

6. Про позаштатних консультантів Комітету.

7. Про направлення відповідно до ст. 93 Регламенту Верховної Ради України до Кабінету Міністрів  України  щодо  надання  висновку на проект Закону України «Про надання захисту іноземцям та особам без громадянства», (реєстр. № 3387 від 24.04.2020 р.).

8. Про створення  міжкомітетської  робочої групи  Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій  у Донецькій,  Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин  та Комітету  з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва  щодо парламентського контролю за виконанням міжнародних договорів та зобов’язань України  у сфері прав людини.

9.  Різне.

Аудіозапис засідання:



Відеотрансляція засідання: