Відбулось виїзне засідання Комітету

12 лютого 2020, 17:09

12 лютого 2020 року відбулось виїзне засідання Комітету до Херсонської області.

Відкриваючи засідання Голова Комітету Дмитро Лубінець відзначив, що в рамках візиту до Херсонщини члени Комітету зустрілись з представниками правозахисних організацій, відвідали Чаплинський Центр надання адміністративних послуг, оглянули сервісні та режимні зони на КПВВ «Каланчак» та КПВВ «Чонгар», поспілкувались з внутрішньо переміщеним особами та представниками громадськості.

Дмитро Лубінець подякував Антону Кориневичу, Постійному представнику Президента України в Автономній Республіці Крим, і всій команді представництва та керівництву Херсонської обласної державної адміністрації в особі Голови Юрія Гусєва, які надали членам Комітету всебічне сприяння в організації і проведенні всієї поїздки по Херсонській області та цього засідання.

Голова Комітету поінформував учасників заходу, що на засіданні присутні 10 з 17 членів Комітету, а також Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова,  Міністр  у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, міжнародних та громадських організацій.

В ході засідання з доповідями виступили: Постійний Представник Президента України в АР Крим  Антон Кориневич, Голова Херсонської обласної державної адміністрації Ігор Гусєв, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, які поінформували про загальну ситуацію щодо дотримання прав мешканців тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб в Херсонській області. Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда  відзвітувала про п’ятимісячну діяльність на посаді міністра та надала ґрунтовну інформацію про роботу Міністерства. Також під час засідання виступив Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент (ПЦУ) та Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

З урахуванням висловлених під час засідання пропозицій члени Комітету схвалили Рекомендації виїзного засідання та вирішили направити їх відповідним органам державної влади для врахування.


В засіданні Комітету взяли участь народні депутати України: Дмитро Лубінець, Максим Ткаченко, Руслан Горбенко, Неллі Яковлєва, Рустем Умєров, Мустафа Джемілєв, Ахтем Чийгоз, Олексій Кузнєцов, Тарас Тарасенко, Олександр Копиленко.