Відбулась зустріч членів Комітету з представниками правозахисних організацій

11 лютого 2020, 12:28

В рамках візиту до Херсонщини члени Комітету зустрілись з представниками правозахисних організацій.

В ході зустрічі Голова Комітету Дмитро Лубінець поінформував правозахисників про роботу Комітету. Про необхідність співпраці у вирішенні проблем зазначив як Голова Херсонської обласної адміністрації Юрій Гусєв, так і  Представник Президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич, - адже ми маємо спільну мету - повернути Крим Україні.

Під час зустрічі виступили: Олексій Черненко (ГО «Крим СОС»), Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, Постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Герчева, Олена Сємьоркіна (Українська Гельсінська спілка з прав людини), Ольга Скрипник (Кримська правозахисна група), Ігор Котелянець (ГО «Об’єднання родичів політв’язнів Кремля), Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент (ПЦУ). Модерувала дискусію Олена Луньова (Центр прав людини «Зміна»).

У виступах піднімались питання: відміни Закону України «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України»; доступності послуг Центрів надання адміністративних послуг; спрощення процедури виїзду в Крим іноземних журналістів, правозахисників та адвокатів; розроблення адміністративної процедури реєстрації фактів народження та смерті; необхідності якнайшвидшого внесення законопроекту про статус осіб, позбавлених особистої свободи незаконними збройними формуваннями, окупаційною адміністрацією та органами влади Російської Федерації у зв'язку з громадською або політичною діяльністю вказаних осіб тощо.