Відбулось засідання Комітету

05 лютого 2020, 16:49

5 лютого 2020 року відбулось засідання Комітету.

Народні депутати України розглянули низку законопроектів.

Зокрема, у другому читанні і в цілому проголосовані проекти законів: про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" щодо визначення територіальної підсудності судових справ, підсудних розташованим на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя судам, та підслідності кримінальних правопорушень, вчинених на тимчасово окупованій території, реєстр. № 0941, та про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання особою без громадянства, реєстр. № 2335.

Члени Комітету рекомендувати Верховній Ради України відхилити проекти законів: про внесення зміни до Закону України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях", реєстр. №2636; про внесення змін до Закону України "Про захист персональних даних" щодо форм та умов надання згоди на обробку персональних даних, внесений Кабінетом Міністрів України, реєстр. №2671; про внесення змін до деяких законів України щодо захисту персональних даних, форм та умов надання згоди на їх обробку, реєстр. №2671-1.

Народні депутати підтримали за основу проекти законів: про внесення зміни до статті 5-2 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" (щодо отримання посвідки на тимчасове проживання), реєстр. №2551, та про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" щодо звільнення внутрішньо переміщених осіб від негативних наслідків невиконання грошових зобов'язань, реєстр. №2329.

На засіданні були присутні члени Комітету: Лубінець Д.В., Ткаченко М.М., Горбенко Р.О., Яковлєва Н.І., Умєров Р.Е., Бойко Ю.А., Джемілєв М.,  Копиленко О.Л., Кузнєцов О.О., Мандзій С.В., Медведчук В.В.,        Новинський В.В., Рабінович В.З., Тарасенко Т.П., Чийгоз А.З., Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Денісова Л.Л.