Засідання Комітету 5 лютого 2020 р.

05 лютого 2020, 15:00

 ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" щодо визначення територіальної підсудності судових справ, підсудних розташованим на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя судам, та підслідності кримінальних правопорушень, вчинених на тимчасово окупованій території, внесений народними депутатами України Гончаренком О.О., Геращенком А.Ю.,  Куніциним С.В., Матузко О.О.,  Кудлаєнком С.В.,  Чубаровим Р.А., Мамчуром Ю.В., Джемілєвим М., р. № 0941 від 29.08.2019 р. (друге читання) повторний розгляд.

2. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання особою без громадянства, внесений народними депутатами України Лубінцем Д.В., Яковлєвою Н.І., Тарасенком Т.П., Калауром І.Р., Кузнєцовим О.О., Касаєм К.І., Горбенком Р.О., Умєровим Р.Е., Чийгозом А.З., Джемілєвим М., р.№ 2335 від 29.10.2019 р. (друге читання).

3. Проект Закону про внесення зміни до Закону України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях", внесений народними депутатами України Остапенком А.Д., Третьяковою Г.М., Арахамією Д.Г., Геращенко І.В., Рахманіним С.І., Тимошенко Ю.В. та ін., р.№2636 від 19.12.2019 р.

4. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про захист персональних даних" щодо форм та умов надання згоди на обробку персональних даних, внесений Кабінетом Міністрів України, р.№2671 від 23.12.2019 р.

4.1. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо захисту персональних даних, форм та умов надання згоди на їх обробку, внесений народними депутатами України Королевською Н.Ю., Солодом Ю.В., Борт В.П., Гнатенком В.С., Морозом В.В., Христенком Ф.В., р.№2671-1 від 11.01.2020 р.

5. Проект Закону про внесення зміни до статті 5-2 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" (щодо отримання посвідки на тимчасове проживання), внесений Кабінетом Міністрів України, р.№2551 від 06.12.2019 р.

6. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" щодо звільнення внутрішньо переміщених осіб від негативних наслідків невиконання грошових зобов'язань, внесений народними депутатами України Ткаченком М.М., Аллахвердієвою І.В., Горбенком Р.О., Кузнєцовим О.О., р.№2329 від 29.10.2019 р.

7. Заслуховування інформації представників Міністерства юстиції України та Державної кримінально-виконавчої служби щодо ситуації, яка склалась в «Кропивницькому слідчому ізоляторі» та  «Олексіївській  виправній   колонії  (№25)», масових порушень прав людини та заходів, вжитих  з метою встановлення винних  та  недопущення аналогічних ситуацій в інших пенітенціарних установах держави.

8. Про внесення кандидатури від Комітету до складу Комісії з питань зниклих безвісти за особливих обставин.

9. Різне.

Аудіозапис засідання:


Відеотрансляція засідання: