Відбулось засідання Комітету

18 грудня 2019, 16:50

18 грудня 2019 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

В ході засідання члени Комітету розглянули проект Закону про внесення змін до Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" щодо подання іноземцями та особами без громадянства біометричних даних для оформлення віз, реєстр. № 2478, внесений Кабінетом Міністрів України, та ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект за основу та в цілому як закон.

Також народні депутати України не підтримали проект постанови про внесення змін до Додатку до Постанови Верховної Ради України "Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання" щодо предметів відання, реєстр. № 2292, в частині віднесення питання «законодавство з питань забезпечення діяльності органів державної влади на деокупованих територіях України» до предметів відання Комітету з питань правової політики, оскільки це питання вже належить до предмету відання Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

А також прийняли за основу пропозиції Комітету до проекту Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2020 рік.

На засіданні були присутні члени Комітету:  Лубінець Д.В., Ткаченко М.М., Горбенко Р.О., Яковлєва Н.І., Умєров Р.Е., Бойко Ю.А., Джемілєв М., Єфімов М.В., Касай К.І., Кузнєцов О.О., Новинський В.В., Рабінович В.З., Тарасенко Т.П., Чийгоз А.З.