Відкриття виставки «Дорожня карта гуманітарних питань: 10 речей, які ви маєте знати, та 10 кроків, які треба вжити для покращення життя 5,2 млн українців на Донбасі»

03 грудня 2019, 18:44

3 грудня 2019 р. в рамках проведення Тижня прав людини у Верховній Раді України відкрилась фотовиставка “Дорожня карта гуманітарних питань: 10 речей, які ви маєте знати та 10 кроків, які треба вжити для покращення життя 5,2 млн українців на Донбасі”.

 

Фотовиставка присвячена проблемам, з якими стикаються сотні тисяч людей, які живуть уздовж лінії зіткнення на Донбасі та страждають від збройного конфлікту. Її мета: висвітлити гуманітарні наслідки конфлікту на сході України та заохотити можновладців продовжити пошук шляхів розв’язання цих проблем спільно з міжнародними організаціями та громадськістю, а також активізувати зусилля для забезпечення нагальних потреб постраждалих осіб і з пошуку довгострокових рішень достойного життя українців.

 

Відкриваючи виставку Голова Комітету Дмитро Лубінець підкреслив: «Завдання держави сьогодні – згуртувати навколо себе усі організації, які прагнуть зробити Донецьку та Луганську області придатними для повноцінного безпечного життя. Комітет з питань прав людини налаштований на інтенсивну роботу зі створення каркасу системи перехідного правосуддя на Донбасі, яка включатиме в себе потужну гуманітарну складову. Важливо, щоб до цієї роботи були долучені правозахисники, громадський сектор та наші міжнародні партнери».

 

«При плануванні кожного наступного нашого кроку давайте думати, перш за все, про мирних людей Донбасу. Й визначати цінність наших дій відповідністю їхнім потребам та інтересам. Саме так ми не лише прискоримо подолання наслідків війни, але й продемонструємо, що для України життя, здоров’я та гідність її громадян є вищою цінністю», - додав Голова Комітету. 

 

Організаторами виставки є Норвезька рада у справах біженців та чеська недержавна гуманітарна організація «Людина в біді».