Члени Комітету зустрілись з керівником Офісу ЕСНО в Україні

01 листопада 2019, 14:17

             1 листопада 2019 р. члени Комітету зустрілись з керівником Офісу ЕСНО в Україні Самюелем Марі-Фанон та керівником проектів Офісу ЕСНО Володимиром Кузкою.

В ході зустрічі народні депутати України поінформували пана Марі-Фанона про проведене на минулому тижні п’ятиденне виїзне засідання Комітету до Донецької і Луганської областей та окреслили основне коло проблемних питань, що на ньому розглядалися.

В свою чергу керівник Офісу ЕСНО розповів учасникам зустрічі про основні напрямки діяльності Офісу та зауважив, що мандат організації дозволяє здійснювати свою діяльність як на підконтрольній території України, так і на непідконтрольній. Основний напрямок діяльності Офісу – надання гуманітарної допомоги цивільному населенню, постраждалому внаслідок військового конфлікту. Пан Марі-Фанон повідомив про партнерські організації Офісу, зокрема це УВКБ ООН, Міжнародна організація з міграції, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та запропонував експертну, консультаційну, технічну та іншу допомогу членам Комітету в реалізації їхніх повноважень.

Голова Комітету запропонував пану Марі-Фанону розробити окрему програму з надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам з Автономної Республіки Крим, оскільки мандат Офісу поширюється лише на територію Донецької та Луганської областей.

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію, що склалася на Донбасі та домовилися про співпрацю у вирішенні нагальних гуманітарних проблем.

 

У зустрічі взяли участь:

Дмитро Лубінець, Максим Ткаченко, Руслан Горбенко, Неллі Яковлєва, Тарас Тарасенко, Костянтин Касай, Олексій Кузнєцов, Ахтем Чийгоз, Рустем Умеров, Мустафа Джемілєв.