Відбулося засідання Комітету

04 вересня 2019, 17:38

             4 вересня 2019 року відбулося перше засідання Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Верховної Ради України ІХ скликання.

На засіданні були присутні народні депутати України - члени Комітету: Лубінець Д.В., Ткаченко М.М., Горбенко Р.О., Яковлєва Н.І., Умєров Р.Е., Бойко Ю.А., Джемілєв М., Касай К.І., Кузнецов О.О., Медведчук В.В., Рабінович В.З., Тарасенко Т.П., Чийгоз А.З.

Також на засіданні Комітету були присутні Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Денісова Л.Л., заступник представника Регіонального представництва УВКБ ООН Ноель Калхун, представники громадських організацій, ЗМІ.

Члени Комітету зокрема ухвалили рішення про створення підкомітетів та обрання голів підкомітетів Комітету. Було ухвалено рішення про створення 6 підкомітетів та обрання їх голів, а саме:

1)    підкомітет з питань прав людини, голова Тарасенко Т.П.,

2)    з питань етнополітики, прав корінних народів та  національних меншин України, голова Чийгоз А.З.;

3)    з питань міграційної політики та громадянства, голова Рабінович В.З.;

4)    з питань гендерної рівності і недискримінації, голова Яковлєва Н.І.;

5)    з питань прав і свобод осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях України та внутрішньо переміщених  осіб, голова Кузнецов О.О.;

6)    з питань тимчасово окупованих територій України, голова – Касай К.І.

Члени Комітету затвердили розподіл обов’язків між першим заступником і заступниками Голови Комітету, ухвалили пропозиції до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання. Також були обговорені питання про проведення виїзного засідання Комітету у Донецьку і Луганську області та про звернення до Кабінету Міністрів України щодо забезпечення роботи комісії з питань осіб, зниклих безвісті за особливих обставин.