Голова Комітету зустрівся з високопосадовцями ООН

06 березня 2018, 16:16

 

Сьогодні Голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря провів зустріч з  Координатором системи ООН в Україні Нілом Вокером  та Представником Верховного Комісара ООН у справах біженців Пабло Матеу.

 

Сторони обговорили ситуацію в Україні, приділивши особливу увагу питанню дотримання прав і свобод людини, зокрема внутрішньо переміщених осіб і осіб, які залишилися на окупованій частині Донбасу, та військовій агресії Росії на  Сході нашої держави.

 

Григорій Немиря звернув увагу на дотримання прав внутрішньо переміщених осіб, кількість яких постійно збільшується з початку конфлікту на Донбасі, та наголосив на відсутності державної стратегії у цій сфері та скороченні фінасування потреб цієї категорії громадян у Бюджеті України на 2018 рік.

 

Окремо обговорювалося питання відновлення виплати пенсій громадянам України, які залишилися на тимчасово окупованій території Донбасу, та вимушеним переселенцям, а також ігнорування керівництвом Верховної Ради відповідного проекту закону.

 

Ніл Вокер запевнив, що ООН і надалі допомагатиме покращити ситуацію із  дотриманням прав та свобод цієї категорії громадян України та поінформував про допомогу, яку організація надає вимушеним переселенцям.