Голова Комітету зустрівся з Верховним Комісаром ОБСЄ

12 грудня 2017, 15:31

Сьогодні Голова Комітету Верховної Ради України з прав людини Григорій Немиря провів зустріч з Верховним Комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Ламберто Заньєром.    

Сторони обговорили суспільно-політичну ситуацію в Україні, включаючи захист прав і свобод людини, зокрема внутрішньо переміщених осіб,  та питання інституційного забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері міжетнічних відносин  і захисту прав національних меншин України.

У цьому зв'язку йшлося про новий Закон України «Про освіту».

Ламберто Заньєр наголосив на необхідності для України врахувати рекомендації Венеціанської комісії стосовно закону про освіту в діалозі з національними меншинами та іншими зацікавленими сторонами для проведення поступової реформи у цій галузі.

У свою чергу Григорій Немиря висловив сподівання, що влада України виконає зобов'язання нашої держави в рамках членства в Раді Європи та дослухається до рекомендацій Венеціанської Комісії.

Крім того, сторони обговорили важливість створення окремого органу виконавчої влади в Україні, який би опікувався питаннями національних меншин. 

Також було обговорено комплекс проблем, пов'язаних з громадянством, зокрема надання та позбавлення громадянства України.

Крім того,  Григорій Немиря привітав Ламберто Заньєрі з нещодавнім призначенням на посаду Верховного Комісара, подякував за підтримку України та побажав успіху у спільних зусиллях ОБСЄ та міжнародної спільноти зі встановлення миру в нашій державі.