Голова Комітету: для влади України права людини не є пріоритетом

08 грудня 2017, 12:11

Сьогодні Голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря наголосив, що влада України опікується безпекою державних інституцій за рахунок звуження прав та свобод громадян. 

Про це він заявив під час онлайн телемарафону, який проводить Моніторингова місія ООН разом з Українським Інтернет телебаченням UKRLIFE.TV з нагоди Міжнародного дня прав людини. У марафоні беруть учать представники міжнародних та громадських організацій і представники органів державної влади України.

"Сьогодні влада України віддає пріоритет безпеці державних інституцій за рахунок звуження прав і свобод людини.  На жаль, балансу у цій сфері немає. На жаль, на державному рівні безпека розуміється не як безпека людини, а як безпека державних інституцій - безпека президента, безпека КМУ, безпека СБУ та інших силових органів. Відбувається антиконституційне звуження прав і свобод людини, і це не можна виправдовувати лише станом війни ",- сказав Григорій Немиря.

За його словами, про це свідчить і ухвалений учора Державний Бюджет на 2018 рік. 

"Це фактично бюджет, який надає безумовну перевагу силовим структурам - СБУ, поліції, ДМСУ та іншим. При цьому відбувається політизація правоохоронних органів через політичні вказівки на самому вищому рівні. Поза сумнівом, ухвалений учора бюджет не є бюджетом захисту прав людини",- додав політик.