Відбулося перше засідання Робочої групи з питань контролю за станом виконання Національної стратегії у сфері прав людини

28 листопада 2017, 13:36

Сьогодні відбулося перше засідання Робочої групи з питань контролю за станом виконання Національної стратегії у сфері прав людини під головуванням Першого заступника Голови Комітету Валерія Пацкана.

Робоча група затвердила план своєї подальшої діяльності. За підсумками обговорення було запропоновано презентувати звіт Громадської платформи моніторингу імплементації Національної стратегії у сфері прав людини на засіданні Комітету.

У засіданні взяли участь члени Робочої групи, зокрема, народний депутат України Ірина Суслова, представники Української Гельсінської спілки з прав людини, Представник Уповноваженого ВРУ з прав людини Михайло Чаплига.

Головним завданням Робочої групи є контроль за виконанням Національної стратегії у сфері прав людини та Плану дій з її реалізації до 2020 року; підготовка відповідної інформації з цього питання для Комітету, зосередження уваги Комітету на відповідності стратегічним напрямкам рішень та дій Уряду (центральних органів виконавчої влади); підготовка тематичних слухань у Комітеті та парламентських слухань з питань імплементації стратегії тощо.