Голова Комітету зустрівся з Головою Місії ЄС

20 січня 2015, 15:12

Голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, Заступник Голови Партії "Батьківщина" Григорій Немиря провів зустріч з Головою Консультативної Місії Європейського Союзу з реформування сектору громадської безпеки Кальманом Міжеєм.

Сторони обговорили питання щодо співробітництва між Парламентом України і Місією, реформування законодавчої бази нашої держави та ситуацію в Україні.

Зокрема, йшлося про реформування законодавства у сфері прав людини, а також судову реформу.  У цьому зв'язку Григорій Немиря поінформував Кальмана Міжея про законопроекти з реформування цієї галузі, які Верховна Рада розглядала минулого тижня.

"Наше законодавство у цій сфері повинно відповідати світовим демократичним стандартам. Завдяки законодавчим змінам ми повинні позбутися корупції у суддівській гілці влади", - сказав Григорій Немиря.

Сторони також обговорили перспективні законодавчі ініціативи  щодо імплементації рішень Європейського суду з прав людини.  Йшлося також про імплементацію Україною Угоди про асоціацію з ЄС.

Кальман Міжей висловив готовність надавати експертну допомогу Комітету з прав людини при розробці законопроектів

"Ми сподіваємося, що експертна допомога нашої місії сприятиме наближенню України до європейських стандартів",- зауважив Кальман Міжей.

Григорій Немиря запросив представників Місії увійти до Експертної Ради при Комітеті.

Крім того, сторони обговорили питання щодо забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб та проблеми тимчасово окупованих територій Донбасу та  Криму. Григорій Немиря поінформував про ініційовані ним комітетські слухання з цього приводу. Григорій Немиря та Кальман Міжей домовилися про участь місії у підготовці та проведенні цих слухань.