Голова Комітету зустрівся з Моніторинговою місією ООН з прав людини

30 червня 2015, 14:59

Сьогодні Голова Комітету Верховної Ради України з прав людини Григорій Немиря провів зустріч з моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні.

Під час зустрічі сторони обговорили стан дотримання прав і свобод людини в Україні та питання співробітництва між Комітетом та Місією.

"Ми готові сприяти роботі Вашого Комітету та надавати необхідну допомогу",- сказала Заступник голови місії Фіона Фрейзе.

Окремо йшлося про підготовку до розгляду парламентом  Проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" щодо посилення контролю за переміщенням осіб та вантажів (товарів) через тимчасово окуповану територію (реєстр2004а від 03.06.2015).

У цьому зв'язку  Фіона Фрейзер висловила занепокоєння, що ухваленння зазначеного законопроекту може мати негативний вплив на дотримання прав і свобод громадян України, які знаходяться на тимчасово окупованій території Донбасу.

У свою чергу Григорій Немиря зауваживщо наприкінці червня були зареєстровані два альтарнативні законопроекти: президентський та від Фопкції Сомопоміч

Крім того він повідомив, що на наступному засіданні Комітету 1 липня планується заслухати  інформацію Служби безпеки України щодо застосування Тимчасового порядку контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів (товарів) через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей, в'їзду на неконтрольовану територію та виїзду з неї громадян України та іноземців (осіб без громадянства).