Засідання Комітету 11 лютого 2015 р.

11 лютого 2015, 11:46

            ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

           1.       Проект Закону про внесення зміни до Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» (щодо розширення категорій репресованих, що підлягають реабілітації), реєстр. № 1080 від 27.11.2014 р., внесений народними депутатами України Бубликом Ю.В., Головком М.Й., Іллєнком А.Ю., Левченком Ю.В., Марченком О.О., Осуховським О.І.

          2.       Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» та деяких інших законів України щодо впорядкування виплат жертвам політичних репресій, реєстр. № 1170 від 02.12.2014 р., внесений народним депутатом України    Шухевичем Ю.Р.

          3.       Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» (щодо обов’язкового реагування суб’єктів владних повноважень на електронні народні ініціативи (петиції), реєстр. № 1177 від 02.12.2014 р., внесений народним депутатом України Фаєрмарком С.О.

          4.       Заслуховування інформації Міністерства юстиції України про стан підготовки проекту Національної стратегії у сфері прав людини на виконання Указу Президента України від 15 жовтня 2014 року № 811/2014.

         5.       Про стан підготовки слухань в Комітеті на тему: «Стан дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території України та на території, не контрольованій українською владою в зоні проведення антитерористичної операції».

          6.       Про затвердження звіту за 2014 рік щодо виконання 3 етапу проекту «Зміцнення політичних процесів в Україні» (Компонент ІІ).

          7.       Про звернення Міністерства соціальної політики України щодо надання кандидатури від Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин для включення до складу колегії міністерства.

          8.       Про персональний склад Експертної ради Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Верховної Ради України восьмого скликання.

          9.       Різне.