Відбудеться круглий стіл на тему: "Правосуддя в зоні АТО та перспективи ратифікації Римського Статуту МКС"

31 травня 2016, 14:43

 

Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин спільно з Комітетом Верховної Ради України у закордонних справах та Центром Громадянських Свобод  1 червня 2016 року проводять у Верховній Раді України круглий стіл на тему: «Правосуддя в зоні АТО та перспективи ратифікації Римського Статуту МКС».

 

В ході заходу планується провести публічне обговорення аналітичних звітів підготовлених Центром Громадянських Свобод щодо розслідування правопорушень у зоні проведення антитерористичної операції, пов’язаних із порушенням фундаментальних прав людини з обох боків збройного конфлікту, а також функціонування судів, яким довелося виїхати із окупованих територій у підконтрольні Україні райони.

 

Захід відбудеться 1 червня 2016 року о 16.30 у залі засідань, розташованому у кімнаті № 11 по вул. Грушевського 18/2. Реєстрація учасників розпочнеться о 16.00.

 

Довідки за тел. 255-49-61, 255-40-36,

 

e-mail: tepliuk@rada.gov.ua , bereziuk@rada.gov.ua .

 

 

Аналітичні звіти, запропоновані для обговорення:

 

Розслідування злочинів, пов’язаних із порушенням права на життя, права на свободу та особисту недоторканість, свободу від тортур, вчинених у зоні АТО: недоліки роботи слідчих органів та рекомендації правозахисників

 

 

Дотримання права на справедливий суд на сході України, включно із територією, тимчасово непідконтрольною українському уряду