Протокол засідання Комітету від 11.04.2012 р.

18 квітня 2012, 12:08

ПРОТОКОЛ № 70

засідання Комітету Верховної Ради України

 з питань прав людини, національних меншин

і міжнаціональних відносин

 

                                                                                        11 квітня 2012 року

                                                                                        15.00

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Зарубінський О.О.

Секретарем засідання обрано одноголосно Бондаренко О.Ф.;

ПРИСУТНІ:

народні депутати України – Білаш Б.Ф., Бондаренко О.Ф., Гнаткевич Ю.В., Джемілєв М., Павленко Е.І., Попеску І.В., Таран В.В., Храпов С.А.;

працівники секретаріату Комітету - Сімон В.П., Чигрин А.В., Бузницький Ю.В., Буцько О.М., Надточій Л.І., Пантєлєєва О.О., Теплюк В.С.

 

ЗАПРОШЕНІ :

 

-              на розгляд першого та другого питань:

Стойко Іван Михайлович – народний депутат України;

Волонець Дмитро Федорович – заступник директора департаменту паспортної роботи та громадянства Державної міграційної служби України;

Рибалко Іван Анатолійович – начальник відділу департаменту у справах біженців та іноземців Державної міграційної служби України;

Чередниченко Алла Михайлівна – заступник начальника управління паспортної роботи, громадянства та реєстрації фізичних осіб Міністерства внутрішніх справ України;

Олефіров Андрій Володимирович – директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України;

Перепелиця Марина Анатоліївна – головний економіст-фінансист відділу фінансів освіти департаменту фінансів соціальної сфери Міністерства фінансів України;

 

-              на розгляд третього питання:

Неволя Василь Володимирович – керівник Робочого апарату українського бюро Інтерполу Міністерства внутрішніх справ України;

Гринчак Ярослав Володимирович – начальник відділу Робочого апарату українського бюро Інтерполу Міністерства внутрішніх справ України;

 

-              на розгляд п’ятого питання:

Лутковська Валерія Володимирівна – Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини;

 

-              на розгляд шостого питання:

Радько Василь Іванович – завідувач відділу Департаменту по роботі з органами державної влади та органами місцевого самоврядування Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини;

Яценко Володимир Михайлович  – представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

                   

1.       Проект Закону про внесення змін до статті 9 Закону України «Про громадянство України» (щодо удосконалення умов прийняття до громадянства України), реєстр. № 9728 від 18.01.2012 р., внесений народним депутатом України Стойком І.М.

         2.       Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо громадянства, реєстр. № 9728-1 від 01.02.2012 р., внесений Кабінетом Міністрів України.

         3.       Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо прийняття рішення про заборону в’їзду в Україну, реєстр. № 10205 від 15.03.2012 р., внесений народним депутатом України Олійником В.М.

         4.       Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гарантування права на відзначення національних та релігійних свят), реєстр. № 9517 від 30.11.2012 р., внесений народними депутатами України Фельдманом О.Б., Гейманом О.А.

         5.       Про надання висновку щодо кандидатури на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

         6.       Про представлення Спеціальної доповіді Уповноваженого з прав людини «Стан дотримання та захисту прав моряків України».

 

Перше та друге питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до статті 9 Закону України «Про громадянство України» (щодо удосконалення умов прийняття до громадянства України), реєстр. № 9728 від 18.01.2012 р., внесений народним депутатом України Стойком І.М., та проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо громадянства, реєстр. № 9728-1 від 01.02.2012 р., внесений Кабінетом Міністрів України.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України: проект Закону про внесення змін до статті 9 Закону України «Про громадянство України» (щодо удосконалення умов прийняття до громадянства України), реєстр. № 9728 від 18.01.2012 р., внесений народним депутатом України Стойком І.М., за результатами розгляду у першому читанні відхилити; проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо громадянства, реєстр. № 9728-1 від 01.02.2012 р., внесений Кабінетом Міністрів України, за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань жертв політичних репресій, етнополітики, упередження національних конфліктів, біженців, міграції та у зв’язках з українцями, які проживають за кордоном, Гнаткевича Юрія Васильовича.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

Третє питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо прийняття рішення про заборону в’їзду в Україну, реєстр. № 10205 від 15.03.2012 р., внесений народним депутатом України Олійником В.М.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо прийняття рішення про заборону в’їзду в Україну, реєстр. № 10205 від 15.03.2012 р., внесений народним депутатом України Олійником В.М., за результатами розгляду у першому читанні прийняти його за основу та в цілому, як Закон.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань жертв політичних репресій, етнополітики, упередження національних конфліктів, біженців, міграції та у зв’язках з українцями, які проживають за кордоном, Гнаткевича Юрія Васильовича.

Результати голосування: «за» - 6.

 

Четверте питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гарантування права на відзначення національних та релігійних свят), реєстр. № 9517 від 30.11.2012 р., внесений народними депутатами України Фельдманом О.Б., Гейманом О.А.

УХВАЛИЛИ:

1.       Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гарантування права на відзначення національних та релігійних свят), реєстр. № 9517 від 30.11.2012 р., внесений народними депутатами України Фельдманом О.Б., Гейманом О.А., повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2.       Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань корінних народів, національних меншин, етнічних груп, депортованих народів та національних меншин Джемілєва Мустафу.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

П’яте питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про надання висновку щодо кандидатури на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

УХВАЛИЛИ:

1.       Внести на розгляд Верховної Ради України висновок щодо кандидатури на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

2.       Доповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, Зарубінського Олега Олександровича.

 

Шосте питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про представлення Спеціальної доповіді Уповноваженого з прав людини «Стан дотримання та захисту прав моряків України».

УХВАЛИЛИ:

Спеціальна доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини «Стан дотримання та захисту прав моряків України» може бути розглянута Верховною Радою після надходження цієї доповіді до Верховної Ради України, вручення її народним депутатам України та у разі внесення суб’єктами права законодавчої ініціативи пропозицій про розгляд даного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України у зазначений день.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                     Зарубінський О.О.

 

 

Секретар засідання                                                                Бондаренко О.Ф.