Протокол засідання Комітету від 21.12.11 р.

27 грудня 2011, 17:01

ПРОТОКОЛ № 64

засідання Комітету Верховної Ради України

 з питань прав людини, національних меншин

і міжнаціональних відносин

 

                                                                                        21 грудня 2011 року

                                                                                        15.00

 

 

 

ГОЛОВУЄ: Голова Комітету Зарубінський О.О.

Секретарем засідання обрано одноголосно Бондаренко О.Ф.;

ПРИСУТНІ:

народні депутати України – Бондаренко О.Ф., Гнаткевич Ю.В., Джемілєв М., Павленко Е.І., Попеску І.В., Таран В.В., Храпов С.А.;

працівники секретаріату Комітету - Сімон В.П., Чигрин А.В., Буцько О.М., Надточій Л.І., Пантєлєєва О.О., Стеценко Н.В., Теплюк В.С.

 

ЗАПРОШЕНІ :

 

-              на розгляд першого питання:

Профазі Манфред – Голова Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні;

Форс Хелен – заступник Голови Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні;

Сіренко Надія – спеціаліст з питань законодавства та досліджень Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні;

Винниченко Анастасія – помічник-перекладач Голови Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні;

Міскова Тетяна – спеціаліст з комунікацій Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні;

 

-              на розгляд другого питання:

Заєць Іван Олександрович - народний депутат України (відсутній);

Мірошниченко Юрій Романович - народний депутат України (відсутній);

Гуменюк Олег Іванович - народний депутат України (відсутній);

Дем’яненко Олександр Іванович – начальник управління з питань громадянства Адміністрації Президента України;

Яценківський Володимир Володимирович – директор Департаменту зв’язків із закордонним українством та культурно-гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ України;

Павличенко Наталія Михайлівна – перший секретар Департаменту зв’язків із закордонним українством та культурно-гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ України.

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.       Підписання Меморандуму про взаєморозуміння і співпрацю між Комітетом Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин та Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні.

2.       Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо закордонних українців), реєстр. № 9047 від 06.09.2011 р., внесений Кабінетом Міністрів України (друге читання).

 

Перше питання порядку денного:

Голова Комітету Зарубінський О.О., відкриваючи церемонію підписання Меморандуму про взаєморозуміння і співпрацю між Комітетом Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин та Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, наголосив, що це перший документ про співпрацю з представництвом міжнародної організації, укладений Комітетом.

Зарубінський О.О. зазначив, що 2011 рік був вкрай насиченим у плані формування законодавства у сфері міграції. В дуже стислий термін Комітету довелось опрацьовувати низку ключових законів, зокрема: Закон України “Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту в Україні”, нову редакцію Закону “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”. Голова Комітету подякував Представництву МОМ за оперативно надані пропозиції та зауваження до текстів цих документів на стадії їх підготовки у  Комітеті.

Голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Манфред Профазі зауважив, що з метою ефективної допомоги Україні у сфері поліпшення управління міграцією та проведення відповідних реформ, Міжнародна організація з міграції прагнула зміцнити співпрацю з Верховною Радою. І хоча МОМ надає коментарі до міграційного законодавства вже не один рік, цей Меморандум є важливим кроком у підвищенні рівня співпраці з українською законодавчою владою.

Сторони підписали Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю між Комітетом Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин та Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні.

 

Друге  питання порядку денного:

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо закордонних українців), реєстр. № 9047 від 06.09.2011 р., внесений Кабінетом Міністрів України (друге читання).

УХВАЛИЛИ:

1.       Внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо закордонних українців), реєстр. № 9047 від 10.08.2011 р., внесений Кабінетом Міністрів України, для прийняття у другому читанні та в цілому.

2. Співдоповідачем з цього питання визначити народного депутата України, Голову підкомітету з питань жертв політичних репресій, етнополітики, упередження національних конфліктів, біженців, міграції та у зв’язках з українцями, які проживають за кордоном Гнаткевича Юрія Васильовича.

Таке рішення було підтримано усіма присутніми на засіданні членами  Комітету.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                     Зарубінський О.О.

 

 

Секретар засідання                                                                Бондаренко О.Ф.